Статті

Нова Березівка – (мінус) Home Resort, купатися й ловити рибу заборонено

У радянські часи був популярний анекдот:

Що таке комунізм?

Комунізм, це радянська влада + електрифікація всієї країни.

Отже, виходить, що електрифікація всієї країни – це комунізм мінус радянська влада?

В мікрорайоні села Березівка під назвою Нова Березівка місцевий “жек” вже давно і безуспішно будує свій комунізм і апогеєм цього будівництва повинен стати Home Resort Citу. Ми вже писали про черговий “ребрендинг“, який, на думку власників “жеку” мав би послати у забуття і Олімпік Парк і котеджне містечко Нова Березівка з їхніми погано-пахнучими шлейфами. Що ж таке Home Resort? Home Resort – це безроздільна влада фейкового “жеку” ОК ЖБК Нова Березівка сервіс + чудове озеро та пляж біля нього. Відповідно, чудове озеро та пляж біля нього – це Home Resort мінус ок жбк нова березівка сервіс. І це вже не анекдот, адже з озером в нашому мікрорайоні ситуація нехороша.

Жителі мікрорайону у чаті, який котролюється фейк-жеком, почали задавати запитання, щодо того, чому в озері почало з’являтися багато мертвої риби. Можна зрозуміти жителів, адже чимало з них купалися у цьому озері, разом з дітьми, а факт загибелі риби свідчить про те, що й для людей відвідування озера може бути небезпечним. Представник фейк-жеку, після шквалу незручних запитань, все ж сподобився повідомити, що на їхню думку трупи риб спливають тому, що температура повітря в Новій Березівці є зависокою і саме озеро надлишково зариблене, що у комплексі й призводить до того, що так занепокоїло мешканців НБ.

Якщо на температуру повітря люди вплинути не можуть, то на популяцію риб влинути цілком реально, тож рибалки мікрорайону зголосилися відловити надлишок. Але, фейк-жек не звик взаємодіяти з жителями в іншому форматі, ніж просто збирати з них гроші за все, що заманеться. Варто також зазначити, що абонементи на вилов риби тут продають по 400грн / день і за просто-так пускати когось ловити рибу, напевне не бажають, навіть незважаючи на те, що вона попросту здихає через таку “заощадливість”. Отже, дискусія щодо стану озера, як і більшість комунікацій з жителями, на неприємні для фейк-жеку теми, завершилася нічим.

Натомість, озеро обмотали сигнальною стрічкою та завішали оголошеннями “Купатися заборонено!” та “Ловити рибу заборонено!” Озеро цвіте, мертва риба продовжує спливати, а  Home Resort в Новій Березівці крім запаху двічі-оплаченої жителями каналізації почав вкриватися ще й трупами риб…

Барахолка Нової Березівки