Статті

Нова Березівка, історія та сучасність

Звідки ж взялась “Нова Березівка” та чи існує вона насправді?

Історія “Нової Березівки” бере свій початок ще у 2007 році. Саме тоді з’явилися перші рекламні матеріали про “найкраще котеджне містечко в Україні”, але називався цей проект, на той момент, і ще багато років після – Олімпік Парк.

Рекламна кампанія “Олімпік Парку” стартувала у 2008. На вулицях столиці та на основних транспортних магістралях з’явилися яскраві борди, що рекламували альтернативний спосіб життя для тих, хто втомився від міського смогу. Читати далі...

Історія з Олімпік Парком до цих пір залишається історією про найбільшу аферу в галузі будівництва котеджів і резонансною вона була протягом кількох років, а для більшості жителів Нової Березівки ця історія, мабуть, до кінця життя буде будити неприємні спогади, а для деяких жителів і трагічні…

Ось лише кілька відео-сюжетів про те, в яких муках народжувалось те, що зараз називають Новою Березівкою:

Сюжет телеканалу TVi у програмі Знак Оклику. Цікаво, що програму веде Артем Шевченко, який після цього вже багато років очолює прес-службу МВС України

Сюжет програми ГРОШІ на каналі 1+1. Серед цікавинок дані про причетність до проекту скандально-відомого регіонала Лук’янова і навіть фінансиста президента рф путіна Кирила Дмітрієва

Кажуть, що той, хто не знає своєї історії, не має права на майбутнє і це не теорія, – це аксіома, доведена історією Новою Березівки. Нажаль люди, які зараз вкладають гроші у нерухомість на території “нової березівки”, не цікавляться історією цього проекту, а дарма.

Після Дмітрієва та Лагуна, у 2011 році село Березівка на Київщині стало цікавим ще одному, відомому українцям, персонажу: донецькому нардепу від правлячої тоді Партії Регіонів, Владиславу Лук’янову. Нажаль обіцянки регіонала про світле майбутнє для нинішньої Нової Березівки переважно так і залишилися обіцянками, а його діяльність у Макарівському районі більше нагадувала роботу громовідвода та заспокоювача, аніж реального власника девелоперського проекту. В один день він розповідав інвесторам ОП, що він єдиний і реальний власник проекту, а вже наступного, в інтер’ю якомусь журналісту, говорив, що ні копійки в цей проект не вкаладав і взагалі не вирішив, чи буде це робити…

Після зміни кількох юридичних осіб, значний вплив на життя у Новій Березівці й досі мають ті самі люди, які нерозривно пов’язані із скандальним Олімпік Парком, адже ці люди, незважаючи на нібито нового власника, керують житлово-будівельним кооперативом “Нова Березівка”. Саме з цією “цікавою” організацією змушені мати справу більшість жителів та інвесторів Нової Березівки.

Дивним чином, поки йшли кримінальні розслідування по факту афери з коштами та житлом Олімпік Парку, вся інфраструктура, оплачена коштами самих жителів, тепер вже Нової Березівки, ніби-то опинилась у власності ТОВ “ЖИТЛОВІ КОМУНІКАЦІЇ”, власником якого зараз важається ШКОЛЬНИК МАКСИМ ЛЕОНІДОВИЧ через офшорку STRONGZOOM HOLDINGS LTD. Чому лише вважається? Ну перш за все тому, що ще, як мінімум, одна особа публічно називає себе співвласником та інвестором Нової Березівки – це Козін Андрій Іванович, який, до того ж, є засновником горезвісного ОК “ЖБК “НОВА БЕРЕЗІВКА СЕРВІС”. Оскільки жителі “Нової Березівки” вже пережили кількох фіктивних “власників”, то факт присутності серед засновників того ж “кооперативу” персонажів, які фігурують у вищеподаних відеосюжетах 2011-2013 років, свідчить про те, що й теперішнім “власникам” вірити не варто, тим паче, якщо вони ховають критичну інфраструктуру мікрорайону в офшорах.

Але, насправді, про те, що вони є власниками інфраструктурних об’єктів, Школьник та Козін розповідають абсолютно безпідставно тим, хто не знає, за чиї гроші будувалась вся ця інфраструктура. Більшість же інвесторів Нової Березівки вклали свої кошти в цю саму інфраструктуру ще в період з 2008 по 2012 роким, саме тоді, коли й клалися труби, встановлювалися електричні установки та проводилися мережі, а от ні Козіна, ні Школьника в той час навіть поруч з Олімпік Парком (перейменованим в Нову Березівку) не було і знали ці фіктивні “власники” про існування цього проекту хіба що зі скандальних новин, на які є посилання вище.

Тим не менш, скориставшись тим, що Лагун переховувався після бакрутства Дельта-банку, а Дмітрієв взагалі поїхав працювати у Путіна директором його Російського фонду прямих інвестицій,

Козін на пару з Розживіним, фактично захопили інфрастурктурні об’єкти Олімпік Парку, переназвали весь цей недороблений девелоперський проект в Нову Березівку і так само змінивши назву компанії, яка раніше надавала комунальні послуги:

Так-так, це та сама юридична особа, з тим самим ЄДРПОУ 38641353.  Якийсь час вони дійсно надавали комунальні послуги, хай і з дещо завищеними тарифами, порівняно із сусідніми подібними забудовами, але жителі з цим погоджувалися, щоб не не витрачати час самим на побутову рутину. Але, вже у 2018 році тарифи почали виростати в рази, а у 2019 ці “жеківці” вирішили зібрати з місцевих жителів плату за комунікації ще раз, мотивуючи це тим, що треба, мовляв, побудувати очисні споруди для каналізаційних стоків.

Історія з каналізаційними очисними стала настільки смердючою, що з містечка почали виїжджати родини, оскільки сам факт того, що до них ставляться, як до “лохів”, з яких можна вічно стригти “бабло” був неприємним. Жителі намагалися цивілізовано порозумітися з “жеком”, було зібрано загальні збори домовласників, на яких абсолютною більшістю голосів було вирішено, що платити повторно за вже оплачені комунікації, м’яко кажучи, не розумно, тож якщо з нас намагаються взяти гроші на будівництво чогось, ніби-то нового, то логічним буде претендувати на співвласність цього чудо-об’єкту, адже саме нам і пропонували його оплатити. Після ряду брехливих заяв жбк та обіцянок врешті-решт все опустилося до, чудово відомої всім українцям, схеми з благодійними внесками, де громадянина примушують дати грошей на те, що він мав би отримати безкоштовно, якщо вже він оплачує послуги, а в призначенні платежу проставляється щось мало-зрозуміле, або й взагалі ПУСТО:
Шахрайські побори в Новій Березівці

Більшість жителів, звісно не бажали спонсорувати аферистів, але після розсилання таких “листів щастя” почалися погрози, зі сторони псевдо-жеку, що ті, хто не оплатять взагалі залишаться без каналізації. Люди, які власною головою та працею заробили достатньо коштів для заміського житла, були налякані перспективою воносити власні фекалії відрами і, в більшості своїй, піддалися на такий шантаж із запахом лайна. 

Здавалося б, розвівши кілька десятків родин на 30000грн кожну, можна було б і заспокоїтися, адже йдеться про суми з ШІСТЬМА нулями, всього за одну аферу. Проте, як відомо, апетит приходить під час їжі і, заковтнувши каналізаційні мільйони, Козін, Школьник та Розживін санкціонують збір коштів за каналізацію навіть з тих, хто таку послугу не замовляв і не користується нею, маючи власні септики. Тобто, цим діячам так сподобалось заробляти на людських фекаліях, що вони, побачивши відсутність бажання у деяких жителів скинутися їм по 30000, вирішили вимагати хоча б по 1000, просто тому, що їм дуже хочеться ще більше грошей. Бажання, звісно, природнє, у капіталістичному світі, але капіталіст відрізняється від звичайного афериста тим, що в обмін на чужі гроші він надає якісь послуги, або ж продає товар. А от новоберезівські аферисти виставляють по 1000 гривень ЩОМІСЯЧНО тим, хто не виявив бажання платити ні за що (згідно платіжки) і кому вони ж заблокували можливість користуватися тією послугою, яку вони й пропонують оплачувати на щомісячній основі… В результаті таких цікавих “комерційних пропозицій” у більшості жителів є перманетна “заборгованість” по неіснуючим, або неякісно наданим послугам, на яку ОК ЖБК Нова Березівка Сервіс ще й має наглість нараховувати пеню:

Шайхрайська плата за комуналку в Новій Березівці

На даний момент Нова Березівка (Олімпік Парк) являє собою класичну “потьомкінську дєрєвню” у якій за гарнимм вивісками про “курортне котеджне містечко” відбуваються дуже негарні та неприємні речі як для існуючих жителів, так і для тих, хто вірить на слово аферистам з “жеку” і платить їм за те, аби в подальшому перетворитися на комунального раба, який завжди винен і не має права навіть продати власну землю та будинок.

Автор: Хаврук Олег, житель Нової Березівки (Олімпік Парку)

 

1 коментар

Click here to post a comment

Барахолка Нової Березівки