Коментарі

«Донбаський Джеймс Бонд «жене порожняк», або прокляття «Олімпік-Парку»-частина 2»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Після виходу першої статті, на горизонті з’явився ще один представник ТОВ «Траверз-Буд» – адвокат Солодко Євген Вікторович. (Керуючий партнер, Адвокатське об’єднання, Адвокатська група “Солодко і партнери”).

Адвокат представився уповноваженим представником господаря проекту «Олімпік-Парк», народного депутат ВР України Владислава Лук’янова.

На той момент я вже втомилася від спілкування з представниками ТОВ «Траверз-Буд», які протягом 4 років годували мене порожніми обіцянками про світле майбутнє даного проекту. Адвокат Солодко запевнив мене в тому, що на цей раз все буде по-справжньому. У нього карт-бланш від депутата Лук’янова за рішенням моєї 4-х річної проблеми. Нагадаю коротко суть цієї проблеми. У вересні 2008 року, за вказівкою ТОВ «Траверз-Буд» я купила у Миколи Лагуна земельну ділянку. Після цього, ТОВ «Траверз-Буд» взяло на себе зобов’язання з будівництва будинку на даній ділянці в с.Берёзовка, Макарівського району, Київської області. При цьому даних дві події були між собою пов’язані, тому що в разі розриву договору підряду на будівництво будинку, автоматично розривався договір по землі. Це не складно зрозуміти, тому що власники проекту хотіли заробляти не тільки на продажу землі, а й на будівництві будинку. І тут почалися проблеми. З вересня 2008 року по теперішній час будинок мені так і побудували. Але давайте повернемося до депутата Лук’янова і адвокату Солодко. Ми дійшли згоди про те, що:

ТОВ «Траверз-Буд» в особі адвоката Солодко Євгенія Вікторовича взяло на себе зобов’язання в два етапи виплатити суму за будинок і земельну ділянку до 15 грудня 2012р.

У свою чергу я брала на себе зобов’язання: «В свою чергу з початку надходження виплат бере на себе зобов’язання не проводити інформаційних акцій по відношенню до пов’язаних з проектом Олімпік-парк особам, 15.10.2012 року відкликати заяву в правоохоронні органи і дотримуватися конфіденційності інформації, що стосується повернення їй коштів ».

Все б так нічого, тільки на перше місце адвокат Солодко поставив виплати за будинок, і на друге, виплати за земельну ділянку. Ще до підписання угоди я звертала увагу пана Солодко на цей момент, тому що є загроза того, що від виплат за земельну ділянку ТОВ «Траверз-Буд» відмовиться. Адвокат Солодко говорив і переконував дуже пристрасно і впевнено. Основні аргументи? Дуже переконливо говорив про те, що ТОВ «Траверз-буд» винне в «затримки» з будівництвом будинку, і власник проекту Владислав Лук’янов це добре розуміє, тому підписуйте сміливо, все буде в ажурі. Підписали цей документ 14.10.2012г.

Із затримкою, але все-таки була виплачена сума за будинок. Сталося це 7 листопада 2012 року. У той день на прохання адвоката Солодко я підписала в двох примірниках переуступку прав вимоги по дому, як і було, передбачено додаткову угоду від 14.10.2012г. Після цієї дати ажур закінчився, і продовжилася правда життя ….

Якийсь час адвокат Солодко був на зв’язку. Навіть брав трубку свого мобільного і відповідав на листи по електронній пошті.

У зв’язку з тим, що у мене немає більше ніяких зобов’язань перед адвокатом Солодко в частині нерозголошення подробиць нашої з ним співпраці, пропоную дві відповіді, які були мною, отримані по електронній пошті в той момент, коли почалися серйозні відставання від узгодженого графіка виплат по землі , і мої занепокоєння були зрозумілі:
1. 12 листопада 2012 о 11:41
Євген Солодко e@solodko.kiev.ua
Доброго ранку. Вибачте, у клієнта рейдерське захоплення, точніше, наїзд – це заводи Моршинської, Миргородської хв води, Боржомі, Трускавецька. Довелося виїхати до Львова, Полтави. Зараз теж на допиті у Львові. Повернуся ввечері, наберу.
З повагою,
Євген Солодко
Відправлено з iPhone

2. 22 листопада 2012 о 15:17
Євген Солодко e@solodko.kiev.ua
Буду намагатися, у мене ніяк не може відбутися розмова з депутатом, у них
політичний клімакс. Неможливо планувати роботу.

З повагою,
Солодко Євген
Керуючий партнер
Адвокатське об’єднання
Адвокатська група “Солодко і партнери”

Як видно в другому повідомленні йдеться про те, що після успішних виборів в ВР України, у депутата Лук’янова настав «політичний клімакс». Як стало зрозуміло пізніше, «політичний клімакс» депутата Лук’янова спричинив за собою черговий кидок з боку ТОВ «Травез-Буд» і адвоката Солодко, які в черговий раз не виконали взяті на себе зобов’язання.

Особливо хочеться зупинитися на поведінці адвоката Солодко.

Ще до підписання угоди я консультувалася з колегами адвоката Солодко щодо його репутації. Те, що я почула, мене дуже порадувало. Про адвоката Солодко сказано було наступне: «Його участь в цій справі і його підпис на угоді гарантує успіх. В іншому випадку репутаційні та інші ризики для нього будуть означати дуже багато ». Як видно на практиці, особисту участь у справі і підпис адвоката Солодко не допомогли закінчитися 4-х річному кошмару співпраці з проектом «Олімпік-Парк». Роки йдуть, господарі проекту і їх особливо важливі представники змінюються, «правда життя» залишається. Кинути, обдурити, не виконати своїх зобов’язань … .. Все це ми бачимо щодня по телевізору, чуємо з вуст політиків, депутатів, які обслуговують їх адвокатів і помічників казки про манну небесну.

Починаючи з початку грудня 2012р. адвокат Солодко пропав. Просто пропав. На телефонні дзвінки перестав відповідати. На листи по електронній пошті теж не відповідав. Один раз набрала його з іншого номера. Трубку взяв. Щось бурмотів про депутата Лук’янова і його триває клімакс. Було противно. Доросла людина, адвокат, а поводиться як хлопчисько. З інших телефоном йому більше не дзвонила. Навіщо принижувати людину?

Протягом останніх місяців я продовжувала плекати ілюзії про те, що ось-ось адвокат подзвонить, і проблему ми вирішимо. Нехай не в обговорені терміни, нехай знову з нервами, але вирішимо.

І о диво !!!! 2 березня 2013 року приходить від адвоката Солодко лист по електронній пошті:

2 бер. про 15:56

Євген Солодко e@solodko.kiev.ua

Поспішаю Вам повідомити, що напружена ситуація з Олімпік-парком вийшла на фінішну пряму- почалося будівництво. У зв’язку з тим, що залишилася у спадок відомому Вам пану Лук’янову компанія «Траверз – буд» була доведена попередніми господарями до абсолютно непотрібного (в юридичному розумінні -J) стану, прийнято рішення запропонувати інвесторам переукласти договори з іншою компанією, «Олімпік Парк девелопмент» і відразу після підписання нових договорів розпочати будівництво. Фінансовий ресурс у цій компанії є. На сьогоднішній день активно будуються вісім будинків. У зв’язку з цим виникла думка запропонувати Вам побудувати (добудувати) будинок, який стоїть на Вашій землі. Це зніме масу питань, в тому числі про покупця Вашої землі при оформленні купівлі-продажу, реєстрації її за новими правилами (а це цілковита кошмар) і т.д. Я дуже хочу до початку реально-календарної весни дозволити тривалу ситуацію в договірних відносинах, учасником яких я є. Сподіваюся на швидку відповідь
З повагою,
старший партнер, адвокат
Солодко Євген

Прочитавши лист, я була в шоці від цього «пропозиції» адвоката Солодко. Як міг таке написати людина, яка власноруч зі мною підписав угоду? Про яку добудові будинку може йти мова, якщо я отримала від адвоката Солодко всю суму за будинок, і підписала переуступку прав вимоги ???? Як взагалі могла виникнути така ідея у адвоката Солодко, який і складав текст угоди про виплату за будинок і земельну ділянку? При цьому пише, що він хоче до початку весни дозволити тривалу ситуацію. Так в чому проблема?? Платіть гроші згідно договору, і всього делов. Не потрібно хотіти, потрібно платити. Як то кажуть – “No comments”.

У березні 2013 рік зробила спробу поспілкуватися з директором ТОВ «Траверз-Буд» В’ячеславом Максименко. У телефонному розговоров він поінформував мене про наступне:

1. Ніякої довіреності (яка була підписана В.Максименко) він адвокату Солодко нібито не видавав.
2. Адвоката Солодко він не знає.
3. Про підписана угода між мною і адвокатом Солодко йому нічого не відомо.
4. Нічим допомогти він не може, тому що всі активи ТОВ «Траверз-Буд» були передані в ТОВ КК «Олімпік Девелопмент» в зв’язку з очікуванням банкрутства ТОВ «Траверз-Буд».
5. Рекомендував поговорити з директором ТОВ УК «Олімпік Девелопмент» Василем Розживіним.

Телефонна розмова відбулася. Пан Розживін заявив про те, що ніяких зобов’язань у його компанії переді мною немає. Нічим допомогти він не може.

Почувши про банкрутство ТОВ «Траверз-Буд» з вуст директора В.Максименко, довелося навести довідки. Виявляється київське ТОВ «Траверз-Буд» змінило прописку на м.Миколаїв, і подало заяву до місцевого суду про визнання банкрутом.

Минулого тижня мій адвокат провела коротку зустріч з адвокатом Солодко на предмет врегулювання ситуації, що склалася. Зустріч в цілому тривала хвилин 10. Говорити власне не було про що. Адвокат Солодко відмовляється визнавати підписаний ним же угоду. Було заявлено наступне: «Рішення про не виплатили другій частині за земельну ділянку було прийнято власником проекту – НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ УКРАЇНИ Владислава Лук’янова». Ось чим закінчився листопадовий «політичний клімакс» народного депутата України. Аргументи мого адвоката про те, що Солодко Євген Вікторович особисто підписав і гарантував успішне закінчення «співпраці» між мною і ТОВ «Траверз-Буд» від імені його господаря – Владислава Лук’янова, почуті не були. Цинізм, беззаконня і правове свавілля погублять цю країну.

Відносно депутата Лук’янова ….

Навесні 2011 року Владислав Лук’янов провів зустріч з інвесторами «Олімпік-Парку». Відео звіт був викладений людьми Лук’янова в інтернеті. Він чітко заявив про те, що в самий найближчий час там буде «місто-сад». Немає там ні саду, ні міста.
Але виникає ще одне питання! Яким чином вдається депутату Лук’янову минулого і нинішнього скликання суміщати посаду «народного обранця» з постом керівника і господаря проекту «Олімпік-Парк» особливо не від кого і, не ховаючись, і ні від кого не ховаючись?

Як видно з комунікацій між мною і адвокатом Солодко, останній не раз писав про те, що Владислав Лук’янов є справжнім власником проекту «Олімпік-Парк». Що необхідно додати, що останній, ніколи особливо і не приховував цього факту. Тут можна додати, що, напевно, те, чого не можна робити одному депутату, спокійно можна робити іншому.

Далі буде.
Кальна А.О.
ділянка 610
Типу котеджне містечко «Олімпік-Парк»

Додати коментар

Click here to post a comment

Барахолка Нової Березівки