Коментарі

Про старих і нових жителів Нової Березівки

Зовсім нещодавно, спілкуючись з одним із мешканців НБ, я почув від нього думку про те, що “нові жителі” мікрорайону не розуміють проблем “старих жителів”, а “старі” жителі взагалі ставляться до “нових”, як до якихось неповноціних. Така думка була для мене абсолютно несподіваною, адже я доволі часто спілкуюся і з сусідами, які живуть в НБ як по 10 та більше років, так і з тими, хто придбав ділянку влітку 2021 року. Задавши кілька запитань, аби зрозуміти, що ж наштовхнуло нашого сусіда на подібні висновки, я зрозумів, що жодних “кривих поглядів” з боку “старожилів” він, насправді ніколи особисто не відчував, але під час розмов з керівництвом фейкжеку, йому про кардинальну різницю між різними мешканцями ненав’язливо навіювали фразами типу “Ну так це ж ті, хто купував будинки у 2008, у них зовсім інше, неадекватне бачення майбутнього Нової Березівки” і тому подібним шлаком. Зважаючи на те, що Home Resort стає домом все для більшої кількості людей, я й вирішив поставити крапку у питанні “дідівщини” в Новій Березівці.

Особисто я володію нерухомістю на території мікрорайону Нова Березівка вже більше 10 років. Після укладення всіх договорів та сплати за придбану нерухомість, я доволі активно рекламував житло в тоді ще Олімпік Парку, внаслідок чого кількість жителів теперішного НБ зростала і робив я це абсолютно безкоштовно, виходячи виключно з бажання мати якомога більше адекватних та дієвих сусідів, адже успішність громади напряму залежить від успішності кожного її члена та загальної кількості співгромадян, які разом вирішують спільні проблеми та разом протистоять тим викликам, які неодмінно виникають перед кожним новим поселенням. Мені відомі ще багато прикладів, коли саме жителі НБ приводили нових мешканців до офісів продажу нерухомості нашого мікрорайону. Ці факти явно свідчать про те, що абсолютна більшість жителів раді новим сусідам і точно не зробили та не планують робити нічого, аби якось зашкодити тим, хто обрав Березівку своїм новим домом.

Єдиною причиною, чому я, та й більшість жителів перестали робити промоцію нашому поселенню – є значні складності у відносинах між жителями та адміністрацією обслуговуючої компанії ок жбк нова березівка сервіс. Складно рекомендувати комусь влазити у кабалу, яку зараз нав’язує всім фейкжек, тому совість і не дозволяє нам розповідати про те, як все тут добре, адже ми знаємо, що, нажаль, добре далеко не все. Тим не менш, нові жителі все ж з’являються на території НБ і це тільки радує, жодних причин для негативного ставлення ні у мене, ні у моїх чудових сусідів, які живуть давно, або ще тільки роблять ремонт, НЕМАЄ.

Всі ті, хто купували будинки у Лагуна та Дмітрієва чудово розуміють, що частину їхніх коштів свого часу привласнили саме вищезгадані особи, а не сусід Микола Петрович, який купив землю поруч 2 роки тому. Так само і ті, хто зараз бореться з фейкжеком за право підключити комунікації на зрозмілих та справедливих умовах, не мають жодних претензій до нових власників підфарбованих старих будинків, яким ативно міняють стріху, адже у вакханалії з тарифами та умовами винні цілком конкретні Козін та Розживін, які створюватимуть такі ж проблеми і неофітам, яких до цього годували фантастичними обіцянками та прожектами.

Тож моя головна і вже звична порада всім сусідам – не закривайтеся в чотирьох стінах, спілкуйтеся більше з Вашими співмешканцями, якщо хочете дізнатися про стан справ у Новій Березівці – отримуйте інформацію від тих, хто живе поруч, або на сусідній вулиці, а не лише від функціонерів фейкжеку, яких багато разів ловили на брехні. Нажаль, фейкжек тому і є фейковим, оскільки він не об’єднує мешканців, а намагається розділити, адже принцип divide et impera (розділяй та володарюй) тисячі років допомагає нікчемам керувати великими спільнотами людей.

Хаврук Олег, ще один Ваш сусід, який Вам радий

Барахолка Нової Березівки